De weg naar contractmanagement in de civiele techniek

Jouw carrièrepad uitgestippeld

“Goed contractmanagement is van grote waarde voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers in de civiele techniek.”

Stap 1: Volg een relevante opleiding

Om contractmanager te worden, is het belangrijk dat je beschikt over een solide basis van projecten in de openbare ruimte. Dit begint met het volgen van een relevante opleiding, zoals:

  • Civiele techniek of aanverwant aan een Hogeschool of Universiteit;
  • Een technische studie, in combinatie met juridische kennis.

Stap 2: Deze ervaring heb je nodig

Naast een passende opleiding is het wenselijk om praktijkervaring op te doen in de civiele techniek. Dit kan je bijvoorbeeld doen door:

  • Stagelopen;
  • Werken aan projecten of het opdoen van ervaring in een gerelateerde functie, zoals werkvoorbereider of projectmanager.

Door deze banen leer je de praktische kant van contractmanagement zoals gesprekken met gemeentes, tekenaars, uitvoerders en leveranciers. Daarnaast leer je ook wat wel/niet mogelijk is binnen het werk. Dat maakt het makkelijker om straks als contractmanager de uitvoerbaarheid van contracten te beoordelen.

Stap 3: Ontwikkel belangrijke vaardigheden

Een succesvolle contractmanager wil zichzelf blijven ontwikkelen. Onderstaande vaardigheden kun je bijvoorbeeld ontwikkelen als contractmanager:

  • Communicatieve vaardigheden;
  • Onderhandelingstechnieken;
  • Financieel inzicht;
  • Juridische kennis.

Stap 4: Specialiseer je in contractmanagement

Om je kennis van contractmanagement verder uit te breiden en te verdiepen, kun je overwegen om een aanvullende opleiding of cursus te volgen. Dit kan bijvoorbeeld een post-hbo of masteropleiding in Contractmanagement of een gespecialiseerde cursus op het gebied van aanbestedingen en contracten zijn.

Stap 5: Solliciteer naar contractmanager functies

Zie jij raakvlakken vanuit jezelf. Laat Fix your future dat weten. Wij helpen je een geschikte plek vinden waar jij jezelf als mens en als Contractmanager de komende periode goed kan ontwikkelen.

Start jouw carrière als contractmanager in de civiele techniek

Het pad naar een carrière als contractmanager is uitdagend. Begin vandaag nog met het plannen van jouw carrièrepad en ontdek de vele mogelijkheden die contractmanagement in de civiele techniek biedt. Fix your future helpt jou de plek als Contractmanager te vinden die bij jou past.

Een lijst met onze vacatures:

  1. Junior contractmanager civiele techniek
  2. Contractmanager civiele techniek
Wil je contractmanager worden?

Neem contact op dan bespreken we of de rol bij je past

Neem contact op

We werken met een detavast-model. Dit houdt in dat we samen op zoek gaan naar de best passende werkgever. Het eerste jaar werk je op contract bij Fix your future, daarna treed je rechtstreeks in dienst bij de werkgever. Ons hoofddoel is dat jij bij tevredenheid door hen wordt overgenomen. Pas dan is de bemiddeling wat ons betreft geslaagd.

Let’s Fix your future together Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij jouw loopbaan?