De weg naar een functie als werkvoorbereider in de civiele techniek

Jouw carrièrepad uitgestippeld

Overweeg jij om werkvoorbereider te worden in de civiele techniek? In dit artikel ontdek je een stapsgewijze aanpak om een succesvolle carrière op te bouwen in deze veelzijdige functie. We bespreken de benodigde opleiding, ervaring en persoonlijke vaardigheden. Zodat jij weet wat er nodig is werkvoorbereider te worden in de civiele techniek.

Stap 1: Volg een relevante opleiding

Om werkvoorbereider te worden is een relevante vooropleiding van belang, zoals een MBO- of HBO-opleiding in Civiele Techniek. Andere technische richtingen kunnen ook geschikt zijn, mits deze raakvlakken hebben met civiele techniek.

Stap 2: Deze ervaring heb je nodig

Naast een opleiding is het relevant om werkervaring op te doen. Dit kan bijvoorbeeld door stages te lopen bij aannemers, ingenieursbureaus of overheidsorganisaties. Hierdoor doe je ervaring op die je goed kan gebruiken bij jouw eerste baan als werkvoorbereider.

Stap 3: Doe ervaring op met de juiste programma’s

Om te starten als werkvoorbereider is het van belang dat je bijvoorbeeld bekend bent met tekenprogramma’s als Microstation en AutoCAD. Ook is het wenselijk om kennis te hebben van contractvormen en het schrijven van bestekken.

Stap 4: Ontwikkel je persoonlijke en sociale vaardigheden

Als werkvoorbereider is het wenselijk om goed en gestructureerd te kunnen werken. Ook schakel je intern en extern met veel stakeholders. Intern met je collega’s en extern opdrachtgevers en/of leveranciers. Blijf daarom deze vaardigheden ontwikkelen en besef dat je hier het verschil mee maakt. Hiermee zorg je ervoor dat jij als werkvoorbereider altijd kwalitatief goed werk aflevert.

Stap 5: Schakel Fix your future in om te begrijpen waar jij het best past

Wil jij ook werkvoorbereider worden? Laat het Fix your future weten! Wij helpen jou een plek vinden die past bij wat jij belangrijk vindt!

Een lijst met onze vacatures:

  1. Werkvoorbereider civiele techniek
  2. Werkvoorbereider sport
  3. Werkvoorbereider
Wil je werkvoorbereider worden?

Neem contact op dan bespreken we of de rol bij je past

Neem contact op

We werken met een detavast-model. Dit houdt in dat we samen op zoek gaan naar de best passende werkgever. Het eerste jaar werk je op contract bij Fix your future, daarna treed je rechtstreeks in dienst bij de werkgever. Ons hoofddoel is dat jij bij tevredenheid door hen wordt overgenomen. Pas dan is de bemiddeling wat ons betreft geslaagd.

Let’s Fix your future together Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij jouw loopbaan?