Van marketing naar civiele techniek

een carrièreswitch via Fix your future

In januari 2021, tijdens haar zwangerschap, werd Lisette Cardol benaderd door Rinse Boersma van Fix your Future. Hoewel ze pas vanaf september beschikbaar zou zijn vanwege haar zwangerschapsverlof, moedigde Rinse haar aan toch in gesprek te gaan met Sweco. De opdrachtgever stond open voor een latere startdatum. Zo begon Lisette in het najaar van 2021 aan haar nieuwe functie als Data & Business Intelligence Consultant. In een openhartig interview vertelt Lisette hoe ze de bemiddeling via Fix your future heeft ervaren.

De juiste overstap

“Rinse nam contact met me op via LinkedIn en stuurde direct een uitgebreide functieomschrijving. Het bericht kwam transparant over en liet duidelijk zien dat ik niet een soort clickbait was. Na mijn zwangerschapsverlof was ik op zoek naar een nieuwe uitdagingbuiten de marketingwereld, met meer maatschappelijke relevantie. De functie die Fix your Future aandroeg paste perfect in dat plaatje.”

Werken bij Sweco als Data & Business Intelligence Consultant

“Bij Sweco heb ik het erg naar mijn zin. Het bedrijf is vooruitstrevend en mijn rol hier geeft me de vrijheid om op mijn eigen manier te werken. Binnen mijn team zoeken we naar interessante aanbestedingen, zetten we een tendersysteem op om deze uitvragen centraal uit te zetten en houden we de markt in de gaten. Daarnaast houd ik me bezig met informatiemanagement en certificeringen.”

De durf om buiten de gebaande paden te denken

“Fix your future durfde iemand aan te nemen (aan te dragen?) met een achtergrond in de marketing in plaats van iemand die al jaren in de civiele techniek actief is. Dat was waarschijnlijk makkelijker geweest, maar ze zagen mijn vaardigheden met data als waardevol voor de functie bij Sweco. Ze zochten iemand die weet wat data kan doen, dus ze hadden goed ingeschat dat deze functie bij me zou passen. Doordat we hebben ervaren dat de mindset en aanpak van Fix your future werkt, passen we dit intern nu zelf ook toe voor personeelswerving.” 

“Het traject met Fix your future liet me inzien dat recruiters ook sparringspartners kunnen zijn.” 

Waarom Lisette koos voor bemiddeling door Fix your future

“Fix your future onderscheidde zich door actief meedenken, betrokkenheid en benaderbaarheid. Ze zorgden ervoor dat ik me geen nummer voelde, maar keken naar de persoon achter de vaardigheden. Wat een verfrissende benadering als je het vergelijkt met andere recruiters! Ook na het plaatsingstraject bleef Fix your future betrokken, bijvoorbeeld bij voortgangsgesprekken met Sweco. Ook bij de backoffice zorgen ze ervoor dat alles gestroomlijnd verloopt. Je hoeft maar te bellen en ze regelen het.”

We werken met een detavast-model. Dit houdt in dat we samen op zoek gaan naar de best passende werkgever. Het eerste jaar werk je op contract bij Fix your future, daarna treed je rechtstreeks in dienst bij de werkgever. Ons hoofddoel is dat jij bij tevredenheid door hen wordt overgenomen. Pas dan is de bemiddeling wat ons betreft geslaagd.

Let’s Fix your future together Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij jouw loopbaan?